Materiale

MATERIALE

Oxette utilizează materiale de cea mai bună calitate în realizarea bijuteriilor şi accesoriilor, argint 925 sau oţel inoxidabil, ele fiind acoperite cu un strat protector de rodiu, aur de 18K sau ruteniu. Materialele folosite nu conţin nichel. În realizarea produselor designerii Oxette folosesc şi pietre naturale semipreţioase, importate din întreaga lume.

Toate produsele Oxette sunt realizate în principal manual cu ajutorul celor mai noi tehnici, în laboratorul companiei.

Definiție piatră preţioasă: O piatră prețioasă este forma cristalină a unui mineral care este căutat pentru frumusețea, raritatea și rezistenţa sa. Pietrele semipreţioase sunt printre cele mai individuale creații ale naturii: cristale perfecte, fără a se asemăna între ele. Unele tipuri de piatre prețioase au fost preţuite din vremuri străvechi, iar altele au fost descoperite abia recent. Există mai mult de 30 de soiuri de pietre naturale populare și mai multe pietre de colecție. De asemenea, unele tipuri de pietre naturale vin într-o gamă largă de culori.

Pietre naturale preţioase sau semipreţioase sunt cele mai intens colorate materiale care se regăsesc în mod natural pe pământ. Denumirile pietrelor naturale sunt sinonime cu culorile. Toată lumea cunoaşte rubinul roşu, acvamarinul, turcoazul sau jadul verde, dar în zilele noastre există o gamă foarte variată de culori. Gama largă de pietre semipreţioase folosite în creaţiile Oxette satisfac cerinţele clienţilor în funcţie de culoarea sau stilul preferat.

AGAT: Agatul este o varietate de cuarţ, fiind una dintre cele mai frumos colorate pietre semipreţioase din natură ce sunt formate din benzi multicolore, de cele mai multe ori concentrice. De cel mai multe ori benzile formate în piatră arată că ochii, uneori ca nişte scoici fanteziste sau chiar ca un peisaj cu copaci. Agatul a fost extrem de apreciat în antichitate, fiind purtat ca şi talisman sau amuletă, ferindu-i pe oameni de febră sau pentru a potoli setea. Magicienii persani foloseau agatul pentru a potoli furtunile.

AMETIST: Violetul a fost considerat o lungă perioadă de timp o culoare regală, de aceea nu este surprinzător faptul că ametistul a fost atât de cerut de-a lungul istoriei. Ametistul, un cuarţ transparent mov, este quart-ul cel mai folosit în crearea bijuteriilor Oxette. Amestistul este regăsit în Brazilia, Bolivia, Argentina şi în unele ţări din Africa. Ca şi varietate de nuanţe, ametistul este regăsit de la nuanţe de lila pal până la mov închis. Ametistul în culori pale este deseori numit “Roşe de france” şi este regăsit în bijuteriile Victoriene. Ametistul de culoare închisă este cel mai preţios.

ACVAMARIN: Regăsit în diferite nuanţe de la cel mai deschis albastru până la albastrul adânc închis al mării – acvamarinul este o piatră cu adevărat fascinantă. Femeile din întreaga lume își doresc această piatră datorită culorii sale albastre, care se potrivește cu aproape orice ten sau culoare a ochilor, iar artiștii creatori de pietre se inspiră mai des din acvamarin decât din alte pietre. Acvamarinul este, de obicei, o piatră aproape fără incluziuni. Are o duritate mare (7 la 7 pe scara lui Mohs de duritate minerală) și o strălucire uluitoare. Duritatea sa mare o face să fie o piatră destul de robustă și o protejează în general de zgârieturi. Fierul este substanța responsabilă de culoarea din Acvamarin, iar nuanțele albastre variază de la albastru aproape alb incolor până la albastru maro strălucitor. Unele acvamarine prezintă o nuanță ușor verzuie – care este, de asemenea, considerată tipică. Clar și transparent, realizat în tăieturi clasice sau moderne, Acvamarinul este întotdeauna o piatră fascinantă și frumoasă. Chiar și nefatetata sau cu numeroase incluziuni, pe care deseori designerii aleg să le includă în mod intenționat atunci când realizează tăieturile, piatră este ideală pentru realizarea creațiilor unice. Uneori, designul tăieturilor adaugă o atracție specială unei pietre, creând efecte speciale.

CITRIN: Citrinul este una dintre cele mai accesibile pietre semipreţioase, datorită durabilității și disponibilității acestui cuarţ auriu. Denumirea pietrei venind din limba franceză “citron” ce se traduce lămâie, multe citrinuri au o culoare de lămâie suculentă. Citrinul, un cuarţ transparent se regăseşte în nuanțe de la galben-auriu până la portocaliu. Strălucitor și accesibil, citrinul luminează aproape orice stil de bijuterii, având un efect deosebit când este lucrat în aur galben. Citrinul este, în general, mai ieftin decât ametistul și este de asemenea disponibil într-o gamă largă de dimensiuni și forme calibrate, inclusiv dimensiuni foarte mari. Cele mai multe citrine sunt exploatate în Brazilia. Citrinul este extras în statul brazilian Rio Grande do Sul, în special din mina Serra. Deoarece majoritatea pietrelor citrin își încep viața ca ametist care a fost încălzit pentru a-și transforma culoarea în auriu, bijuteriile citrin, precum și bijuteriile de ametist ar trebui să fie ținute departe de expunerea prelungită la lumină puternică sau căldură. Cu această precauție, bijuteriile cu citrin se vor menţine multe generații.

CORAL: Coral este una dintre cele mai atractive pietre și aduc mereu inspirație designerilor de bijuterii Oxette pentru a dezvolta modele fermecătoare și unice. Coralul reprezintă întruchiparea perfectă a dorului de vară, de soare și de mări îndepărtate. Coralii trăiesc în adâncimi între trei și trei mii de metri în apa de mare, în zone că Japonia, Taiwan și Arhipelagul Malayan, în Marea Roșie, Golful Biscaye și în jurul Insulelor Canare, dar și în nord-estul Australiei și în largul insulelor Midway. În Marea Mediterană există recife de corali în jurul Mării Tireniene, de-a lungul coastei Sardiniei și, de asemenea, în largul coastelor Tunisiei și Algeriei, Iugoslaviei și Turciei. Ca și perlele, coralii fac de asemenea parte din categoria materialelor biologice. ste un fenomen interesant că ambele sunt produse ale elementului apă și sunt, de fapt, legate chimic. Coralul nu este foarte sensibil, dar datorită durităţii de numai 3,5, este considerată ca fiind cea mai fragilă piatra din câte există. Produsele cosmetice, apa caldă și lumina zilei strălucitoare sunt de evitat pentru coral, deoarece piatra poate fi afectată. Bijuteriile cu coral ar trebui să fie atent păstrate și să fie şterse când în când cu o cârpă moale, umedă.

Hematit: Culoarea hematitului variază de la oțel sau gri până la negru în unele forme și roșu până la brun în forme de pământ. Uneori, pătată cu culori irezistente atunci când este într-o formă hidratată (numită Turgite). Se regăseşte în mai multe soiuri, fiecare cu propriile nume unice: Hematite Roşe este un aranjament circular de cristale bladite care dau aspectul florii unui trandafir. Tiger Iron este un depozit sedimentar de aproximativ 2,2 miliarde de ani vechi, care constă din straturi alternante de hematit gri argint și jaspis roșu, chert sau chiar cu ochi de cuarț tigru. Hematitul hemolitic este o formare sedimentară care are o culoare brună roșiatică și un luciu de pământ și este compusă din granule mici rotunjite. Specularita este o piatră micacee sau fulgi, care este strălucitoare de argint gri și uneori folosită ca piatră ornamentală. Hematitul este un important minereu de fier și are culoarea roșie a sângelui (sub formă de pudră), care se folosește bine ca pigment. Hematitul îşi are numele dintr-un cuvânt grecesc care înseamnă sânge. Superstiția veche a susținut că depozitele mari de hemațiți s-au format din bătăliile care s-au purtat și sângele care a intrat în pământ.

JAD: De mii de ani jadul este un simbol al dragostei și virtuții. Vechiul jad sculptat în China a fost ceea ce astăzi numim jad nephrite: un mineral amfibolit. (Destul de interesant, cuvântul nephrite provine din cuvântul grecesc pentru rinichi, nephros, o versiune puțin mai științifică a aceluiași lucru.) În secolul al XIX-lea s-a descoperit că materialul din noua lume nu era același mineral ca Jad din China. Mineritul din America Centrală, o piroxenă, a fost numit jadeit pentru a fi distinsă de nefritul original. Din cauza texturii sale uniforme, jadul a fost de mult timp un material preferat pentru sculptură. Forma cea mai comună este discul plat în formă de gogoașă numit pi, care este purtat în mod obișnuit ca şi colier. Jadul jadeit este cel mai prețuit pentru verdele său viu, dar se regăseşte, de asemenea, în lavanda, roz, galben și alb. Nephrite se găsește în nuanţe de verde spanac mai puțin intens, alb, maro și negru. Ambele pietre jadeite și nephrite sunt foarte durabile și dure, deși jadeitul este ușor mai dificil decât nephrite datorită structurii sale microcristaline.

LABRADORITE: Labradoritul este cu adevărat un mineral fascinant de frumos. Acesta poate produce un joc deosebit de lumină numite labradorescență. De obicei, culorile intense variază de la albastru la violet până la verde, galben și portocaliu. Efectul de culoare rezultat este cauzat de o rază de lumină care intră într-un strat și este refractată înainte și înapoi de către straturile mai adânci. Această rază refractată este încetinită de deplasarea suplimentară prin straturi și se amestecă cu alte raze pentru a produce o rază de lumină de o anumită culoare.

Malachit: este o piatră semipreţioasă foarte cunoscută. Numele acestei pietre vine de la cuvântul grecesc pentru „nalbă“, o plantă verde. Dungile de culori diferite sub formă de valuri, îi conferă o calitate ornamentală unică, spre deosebire de oricare alte pietre. Benzile de culoare verde deschis şi verde închis reprezintă elemental characteristic al malachitul, fiind poate, unul dintre mineralele cele mai ușor de recunoscut de către publicul larg. Multe exemplare frumoase de malachit conţin combinaţii speciale cu alte minerale. Astfel de combinații sunt unele dintre sortimentele minerale cele mai colorate din lumea minerală.

Pietrele minerale: O piatră pentru a fi numită mineral trebuie să fie: • solidă. • cristalină. Acest lucru este valabil și pentru diamant, cel mai dur dintre toate substanțele naturale, precum și grafit mineral, una dintre cele mai moi. Ambele sunt realizate din cristale de carbon. • anorganice. • Omogene. Substanța trebuie să fie alcătuit dintr-un singur element, cum ar fi diamantul pe bază de carbon, sau un compus chimic unic, cum ar fi safir pe bază de oxid de aluminiu. • apare în mod natural. O substanță trebuie să fie formată în pământ în timp și extrasa înainte de a putea fi considerată un mineral sau o piatră semipreţioasă. Deși multe pietre prețioase au fost fabricate în laborator cu compoziție identică a pietrelor semipreţioase minerale, acestea nu sunt considerate minerale.

Obsidianul: culoarea Obsidian“s variază de la verde închis la maro închis și negru, și pot apărea, de asemenea, incluziuni de culoare aurei, verde, galben, albastru și / sau violet. Acesta este uneori găsit cu incluziuni albe (Snowflake Obsidian). Obsidianul este rezultatul lavei vulcanice care vine în contact cu apa. De multe ori lava se revarsă într-un lac său ocean și este răcita rapid. Acest proces produce o textură sticloasă în roca rezultată. Fierul şi magneziul da obsidianului tonuri de culoare de la verde închis până la negru. Obsidian a fost folosit de oamenii din antichitate ca un instrument de tăiere, pentru arme, și în scopuri ceremoniale și era, uneori, descoperit de arheologi în cercetări. Obsidianul poate conține mici bule de aer, care sunt aliniate de-a lungul straturilor create în momentul în care lava nu era încă răcită. Aceste bule pot crea efecte interesante, cum ar fi un luciu auriu, cunoscut sub numele de Obsdian lucios sau un efect de curcubeu. Incluziunile de cristale albe, mici, radial grupate în sticlă neagră produc un model pătat său model de fulg, fiind numit obsidian snowflake.

Onyx: În designul bijuteriilor, când sunt folosite pietre de culoare neagră, de regulă este un onix, un cuarț calcedonie, ce are o textură fină. Unele pietre onix pot prezenta diverse benzi albe sau panglici pe un fundal negru. În cazul în care straturile sunt uniforme, acest tip de onix poate fi sculptat chiar şi în camee. Onyxul a fost foarte popular în rândul grecilor și romanilor antici. Numele provine de la cuvântul grecesc onux, ceea ce înseamnă o unghie.

Quartz: Frumosul quartz, „piatra de cristal “, folosită în cele mai vechi timpuri pentru a face bile de cristal și boluri, este astăzi mai des întâlnită în realizarea bijuteriilor de argint. Pietrele de cuarț, cum ar fi ametistul, citrinul, Ametrinul, cuarţul roz, onixul, agatele, chrysoprase, cuarul rutilat, și alte soiuri de cuarţuri, sunt folosite în majoritatea creaţiilor Oxette și au un preț accesibil.

Rhodonite: Rhodonite este un mineral atractiv, care este adesea sculptat și utilizat în realizarea bijuteriilor Oxette. Este numit după cuvântul grecesc pentru trandafir, Rhodon. Culoarea sa roz-trandafirie este distinctivă și foarte apreciată de către colecționari. Culoarea sa variază de la rozul cel mai des întâlnit la roșu său portocaliu și chiar negru.

Cuarţul rutilat şi cuartul-turmalina: În timp ce cele mai multe soiuri de cuarț transparente sunt mai valoroase atunci când nu prezintă incluziuni, unele soiuri sunt mai valoroase în principal din cauza acestor incluziuni! Cele mai populare dintre acestea este cuarţul rutilat. Cuarţul rutilat este un cristal transparent cu ace de aur de rutil apărând ca nişte incluziuni transversale. Fiecare model este diferit, iar unele sunt incredibil de frumoase. Incluziunile sunt uneori părul lui Venus. Mai puțin cunoscut este un soi numit cuart-turmalina care, în loc de rutilul auriu, are cristale de turmalina verde sau negru închis.

Turcoaz: Turcoazul este un fosfat de cupru din aluminiu ce atinge o duritate șase, deci este considerabil mai moale decât cuarțul. Ea apare în mod natural în toate nuanțele, de la albastru la gri-verde. Culoarea albastră este dată de cupru, în timp ce culoarea verde este dată de fier sau crom. Adesea piatră prezintă nişte fire ca nişte vene sau pete, care pot fi maro, gri deschis sau chiar negru. Aceste modele mai mult sau mai puțin regulate sunt numite pânză de păianjen. Cele mai frumoase dintre turcoaze în albastru deschis se găsesc în nordul Iranului. Turcoaz este destul de rar fațetat. De obicei, acesta este realizat în formă de cabochon sau în formă de sferă. Turcoazul este o piatră semipreţioasă relativ moale și, astfel, destul de sensibilă. Deoarece culoarea poate dispărea, de asemenea, după mai multe purtări, astăzi chiar și cele mai calitative turcoaze primesc un tratament de ceară şi unul de întărire. Această procedură va face piatra mai puţin sensibilă şi mai solidă. Turcoazul trebuie ferit de produsele cosmetice, căldura şi lumina naturală foarte puternică. Este recomandat să ştergeţi pietrele cu o cârpă moale după fiecare purtare.

Zircon: Varietatea mare de culori, raritatea, iar costul său relativ scăzut, face ca această piatră să fie una foarte populară şi căutată. Numele probabil provine de la cuvântul persan zargun, ceea ce înseamnă „de culoare aurie”. Zirconul se găseşte într-o gamă largă de culori, dar timp de mai mulți ani, cel mai popular a fost zirconul incolor care arată mai mult ca un diamant decât orice altă piatră naturală datorită strălucirii şi dispersiei acesteia. Zirconiul este de asemenea disponibil în culorile roșu, verde închis, galben, maro și portocaliu.

X